Black hair

Black hair (kroeshaar) is sterk krullend. Het haar groeit 90 graden uit de huid en heeft een fantastisch  natuurlijk volume.

Het haar ziet er sterk uit, maar dat is schijn. Door de grote neiging tot krullen zijn de haren fijner van structuur. Bovendien is het haar moeilijker te kammen en heeft het de juiste borstels en leave in conditioners nodig om breakage aan het haar te voorkomen.

Toch zijn er veel variaties mogelijk. Je kunt je haar in een natuurlijke coupe (een afro) dragen, vlechten, spiken en/of twisten. De Black hair drager kan er ook voor kiezen om het haar juist te relaxen/straighten of curly.

Voor beide chemische behandelingen is de verzorging thuis zeer belangrijk om breakage te voorkomen. Voor Black hair worden andere gereedschappen gebruikt als voor de andere 2 haar soorten.
Er word veel gewerkt met rollers, stoombehandelingen, föhnen en tangen (speciale apperatuur voor kroeshaar), wraptechnieken en strakke contouren welke afgewerkt worden met het nekmes. Het haar hoeft niet zo vaak geknipt te worden, omdat het slijtingspercentage lager is.